Nej, Reinfeldt! Jag har inte tålamod!

Lämna en kommentar

29 augusti, 2014 av Harkling

Kostnaderna för invandringen kan inte ha kommit som en nyhet under våren, ens för dig. Om så är fallet är du skrämmande dåligt påläst. Det får inte en statsminister vara. Jag är övertygad om att du känner till både Merit Wagers blogg, Affes statistikblogg och Avpixlat, där dessa kostnader har ifrågasatts i åratal. Kanske anser du inte dessa källor vara rumsrena, men då bör du i alla fall ha läst rapporten ”Invandringen och de offentliga finanserna, 2009:3” av Jan Ekberg, professor vid Linnéuniversitetet i Växjö. Den har ju legat till grund för Alliansens politik och har Finansdepartementets logga på titelsidan. Här kan man bl a läsa följande:

”Enligt SCB:s sysselsättningsstatistik för 2006 var andelen förvärvsarbetande i ålder 20 till 64 år 57 procent bland utrikes födda vilket kan jämföras med 80 procent för infödda. För att nå ett noll-läge där ingen omfördelning sker måste andelen förvärvsarbetande bland utrikes födda vara 72 procent.”

”Den demografiskt gynnsamma effekt som en ökad framtida invandring medför kan underlätta försörjningen av en åldrande befolkning förutsatt att integrationen på arbetsmarknaden blir bättre än för de invandrare som redan finns i landet. Invandringen kan dock knappast ses som en lösning på det framtida demografiska problemet då effekten enligt beräkningarna blir tämligen begränsad.”

Enligt Ekberg krävs en bättre integreringspolitik för att Sverige ekonomiskt ska klara av situationen. Med tanke på att rapporten är fem år gammal och att antalet invandrare till Sverige sedan dess har ökat avsevärt, mycket p g a Moderaternas uppgörelse med MP, så finns all anledning att känna oro. Redan i dag ser vi brister i välfärdssystemen som kräver stora ekonomiska resurser för att komma till rätta med. Att negligera detta gynnar varken etniska eller invandrade svenskar, utan leder till ökad ghettofiering och ökade motsättningar.

Använd de 48 miljarderna till att lösa de redan befintliga problemen i stället för att spä på dem ytterligare!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s