Rödgrön äldreomsorg

Lämna en kommentar

29 augusti, 2014 av Harkling

En dam jag mötte i dag på hundpromenaden, berättade för mig om sin 97-åriga, dementa mor, som vill bo kvar hemma i sin lägenhet under sina sista år.

Mamman har beviljats hemtjänst. Tio olika personer dyker upp hos henne på olika pass sju dagar i veckan. Klockan 13.30 får hon dagens sista mål serverat av dagpersonal. Maten köps hem av dottern. Det är förpackningar typ risifrutti och yoghurt. Sådant man bara behöver lyfta på ett lock för att komma åt. Helst ska de stå på framme på bordet så personalen hittar dem.

På kvällen kommer nattpersonalen och lägger tanten. Med kläderna på! I journalboken skriver de att nattdräkt inte funnits tillgänglig, sedan den förra lagts i tvätten. Nej, säger dottern. Rena nattdräkter brukar förvaras i skåp, inte ligga framme på soffan, men om personalen inte orkar öppna skåpdörrar så kan hon åta sig att lägga upp rader på soffan av sådant som behövs. Nattdräkter, handdukar, hygienartiklar, kläder för dagligt bruk. Kanske också matvaror. Lägenheten kommer se ut som en speceributik, men då får mamman i alla fall tillgång till det som behövs. Förslaget har varken förkastats eller accepterats.

Klockan 9.30 nästa dag kommer ny dagpersonal och serverar frukost. Då har gamla mamman varit utan mat i ca 20 timmar.
Dottern har vid flera tillfällen senaste halvåret påtalat förhållandena för ansvariga inom hemtjänsten och fått löfte om bättring, men ingenting har hänt.
Så kan KOMMUNAL äldreomsorg se ut i Göteborg 2014.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s