Köer i vården

Lämna en kommentar

24 november, 2014 av Harkling

Akut behov att kapa kön till specialistvården

kan man läsa på GP debatt i dag. http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.2553935

Jag instämmer till fullo!
10 november skickades en remiss från Capio Vårdcentral till Ögonkliniken i Mölndal. Enligt VRG:s regelverk ska bedömning ske inom tre dagar. Det har nu gått 12 dagar men den aktuella remissen är ännu inte bedömd!

• På Kontaktpunkten får jag beskedet att det bara finns två läkare tillgängliga och de är överhopade med arbete. ANSTÄLL FLER DÅ! Nej, det tillåter inte ekonomin.
Jag får också veta att väntetiden för behandling i Mölndal är 6 månader! Vårdgarantin innebär behandling inom 3 månader så SKICKA REMISSEN DIREKT TILL ANNAN VÅRDGIVARE DÅ! Nej, det går inte. Den måste först bedömas i Mölndal. Rigid byråkrati bidrar till köer i vården! Här hade man kunnat göra två vinster: läkarna avlastas och patienten slipper lång väntan.

• Vid kontakt med patientombudsmannen får jag veta att man inom regionen inte klarar att hålla tiden för vårdgarantin, men eftersom ingen sanktionsmöjlighet finns så struntar man i lagen! LAGAR BEHÖVER ALLTSÅ INTE FÖLJAS! Vilken signal att skicka ut till allmänheten!
Handlar det om ekonomi? Vilka prioriteringar görs? Hur används skattepengarna? Vad har hänt i samhället sedan jag fick min starroperation för några år sedan? Då tog det 3 veckor från första kontakt med vårdcentral tills båda ögonen hade åtgärdats.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s