Politikersyn på lärare (En följetong om skolan)

Lämna en kommentar

8 januari, 2015 av Harkling

2013. Eric Hammarbro (S) har ingen förståelse för lärarnas (och andra offentliganställdas) krav på löneökningar. På Facebook skriver han: ”Sköterskorna är den grupp i samhället, tillsammans med lärarna, som överskattar sin roll på det grövsta.” Han får medhåll av Ulla Stålberg (M). Reaktionerna tvingar Stålberg att be om ursäkt och Hammarbro att lämna sina politiska uppdrag och han undrar surt över att ”… det inte är så pass högt i tak att man kan ha en åsikt privat och en annan som politiker.”

Lägst lärarlöner i S-kommunerna kan man läsa som nätnyhet 7 april 2013.
”Ledande socialdemokratiska politiker har vid flera tillfällen sagt att lärarna borde få löneförhöjning. Men nu avslöjar en ny genomgång att lönerna i själva verket är lägst i S-ledda kommuner”.
De flesta kommuner, oavsett partifärg, har emellertid valt att inte följa SKL:s uppmaning om kraftigt höjda lärarlöner, det visar den genomgång LR gjort och som publiceras på nätet, Brännpunkt, 24 mars 2013. Där poängteras också att ”Det avtal som tecknades hösten 2012 uttryckte tydligt att garanterade löneutfall ska ses som golv, inte som tak för löneökningar. Det är varje enskild kommuns ansvar att rätta till lärarnas usla löneläge och fristen för detta går ut 2014.

Nästa avsnitt: Facket

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s