Stoppa Västlänken!

Lämna en kommentar

9 mars, 2015 av Harkling

Socialdemokraternas demonstrationståg 1 maj 2014 i Göteborg lockade 2000 deltagare.
I november 2014 demonstrerade 5000 göteborgare mot Västlänken, odemokratiskt styre och trängselskatt.                                                         I lördags, 7 mars 2015, var vi (enligt GT) 10 000! Tiotusen personer trotsade rå snålblåst och blytunga moln för att uttrycka sin åsikt! Det säger något om engagemang och kraft i folkrörelsen mot politiskt översitteri och ett projekt som ingen kan redovisa hållbara argument för.

Dessa demonstrationer liknar inga andra. Här går folk i alla åldrar. Det skanderas inga slagord, det förekommer ingen musik och inga politiska paroller. Här enas man över alla partigränser. Ingen städning behövs efteråt, eftersom ingen skräpar ner. All information som delas ut, stoppas i fickor och väskor för genomläsning hemma i lugn och ro. Tyst och ganska långsamt rör sig tåget från Götaplatsen ner mot Gustav Adolfs Torg, där talarna äntrar scenen. Det de säger är kort, kärnfullt och faktaspäckat. Alla som har samlats verkar väl pålästa och övertygade. Göteborgarna vill inte ha Västlänken! Göteborgarna vill inte ha trängselskatt i sin nuvarande form! Göteborgarna vill ha demokrati och politiker som lyssnar, som tar sitt ansvar som folkvalda representanter och respekterar att 57 % är en majoritet!

Martin Wannholt lovade en oberoende granskningskommission, vilket borde oroa ja-sidans politiker, men Annelie Hulthén håller masken utåt och konstaterar nonchalant: ”…det är helt okej att granska allting – alla handlingar i stan är offentliga så jag har inga problem med det”. (GT i går) I samma andetag säger hon att Wannholts uppgifter om ökande kostnader bygger på ”ett ganska knaggligt material”. Lite märkligt, eftersom han utgått från de handlingar som ja-sidan bygger sina beslut på. Antingen måste de då vara luddigt skrivna eller ”knaggligt” underbyggda.

Trafikverkets försök att lugna kritiska röster genom att kommentera det de anser vara faktafel, blir närmast ett skämt och får direkt motsatt effekt. http://www.trafikverket.se/Privat/Projekt/Vastra-Gotaland/Vastlanken—smidigare-pendling-och-effektivare-trafik/Nyheter/2015/2015-03/Faktafel-och-myter-kring-Vastlanken/
Där finns inget som talar för att kostnadsberäkningen är realistisk, utan det mesta tycks bygga på vad man tror. Att räddningstunnlar bara kommer finnas utmed halva sträckningen, och i övrigt bestå av serviceschakt, bekräftas och sen klämmer man till med något som bara kan ha syftet att förlöjliga de kritiska rösterna: ” Att undvika allt som någon gång misslyckats någonstans i världen är knappast sättet att utveckla en stad”. Så avfärdas kritik mot ett projekt vilket enligt Riksrevisionsverket innebär en kostnad som inte står i proportion till samhällsnyttan. Detta utöver alla andra argument mot tunneln!

Politiker, som i strid mot majoritetens vilja, beslutar om genomförande av ett sådant projekt kan bara beskrivas som inkompetenta och odemokratiska och bör få en hård dom i nästa val.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s