Många nyanlända elever – låga skolresultat

Lämna en kommentar

10 mars, 2015 av Harkling

För ett år sedan var det något som inte fick nämnas. Nu rapporteras det överallt – till och med i DN! Lärarnas tidning gör det i en artikel 9 mars 2015. http://www.lararnasnyheter.se/lararnas-tidning/2015/03/09/fler-nyanlanda-pressar-skolor-laga-resultat
Där presenteras en undersökning gjord av Västnytt, som visar att i tio svenska skolor med lägst betyg 2014, hade mellan 80 och 99 % av eleverna invandrarbakgrund.
Enligt artikelförfattaren Mats Thorén ökar antalet nyanlända asylsökande i år, vilket han tror kommer ytterligare spä på segregationen.

”Det är chockerande att se hur långt det har gått. Den likvärdighet som vi såg inom den svenska skolan under flera decennier, från 60-talet och framåt har försvunnit i dag”, säger Jonas Lindbäck, Göteborgs universitet till Västnytt.

Problemet har funnits i decennier, men det som inte tillåts definieras kan inte heller åtgärdas. Nu har det vuxit i omfattning så till den milda grad, att det blir svårt hitta en lösning. Det går inte att fylla ett glas mer än upp till kanten, sen rinner det över hur mycket man än önskar att det inte var så.

Jag har skrivit om detta i tidigare inlägg under bl. a. följande rubriker:
”Socialism och segregation” 24 januari 2015
”Integration – i skola och samhälle” 7 februari 2015
”Att avliva myter” 26 februari 2015

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s