En eloge till en minoritetsregering och dess väljare

4

5 april, 2015 av Harkling

Grattis alla vänsterväljare! Tänk vilken regering Sverige har begåvats med tack vare er! Allt det här har vi fått:

En statsminister som ”har en plan”, vilken ibland varierar från dag till dag.

En finansminister som med stormsteg närmar sig utgiftsstaket i de offentliga finanserna och därför vill höja alla skatter, återinföra de som tagits bort och dessutom konstruera nya, t ex på mobiltelefoner och kylskåp.

En utrikesminister som retar upp nationer på löpande band och måste få hjälp av kungen för att rätta till sina misstag.

En migrationsminister/justitieminister som ”sprutlackeras” av missnöjda asylsökande och ägnar sig åt väsentligheter som att modernisera lantmäterisammanträden och göra det lättare att dra fram ledningar över tomtgränser.

En minister för strategi och framtidsfrågor som är regeringens rikaste och som berättar i media om sina tidigare liv. Hon är dessutom den enda som passerat 65-årsstrecket och därmed den enda som representerar de 25 % av Sveriges väljare som ingår i gruppen pensionärer.

En inrikesminister som vill ge mer pengar för bekämpning av hatbrott, framgår ej om det gäller alla, eller bara de som avslöjats av Researchgruppen.

En biståndsminister som fortsätter ta av biståndspengar för att finansiera strömmen av asylsökande till Sverige.

En socialförsäkringsminister som tycker föräldraledigheten är för lång.

En folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister som vill lagstifta mot privat sjukvård.

En barn-, äldre- och jämställdhetsminister som vill kvotera bolagsstyrelserna och ifrågasätter kyrkans vigselrätt.

En finansmarknads- och konsumentminister som har rökt marijuana och vill att butikerna ska ta över bankernas uppdrag att hantera kontanter.

En civilminister som använt integrationspengar till sin egen valkampanj och feldeklarerat en bostadsförsäljning.

En utbildningsminister som inte vet vad som står i läroplanen och efter 100 dagar inte fått igenom ett enda av sina vallöften.

En försvarsminister som gjort sin värnplikt som vapenvägrare.

En gymnasie-, ungdoms- och kunskapslyftminister som vill genomföra ”en så himla lyckad” reform för sfi-undervisning att inga pengar behöver skjutas till i kommunerna för planerade nyanställningar, kvällsarbete och vägledning.

En minister för högre utbildning och forskning som själv saknar högskoleexamen.

En landsbygdsminister som säger att samhällsbygge präglat hans liv. En del av detta har dock gällt svartbygge av fyra privata stugor.

En klimat- och miljöminister som målar båten med giftig färg och skickar notan för trerätters internrepresentation till skattebetalarna.

En energiminister som går på porrklubb i Göteborg. (Där gick säkert åt mycket energi så det kanske kvalificerade honom för regeringsuppdraget!)

En närings- och innovationsminister som i tidningen Le Monde uttalar sin oro för att den omfattande invandringen till Sverige hotar välfärdsstaten, vilket måste ses som mycket innovativt för att komma från en (S)-representant.

En bostads-, IT- och stadsutvecklingsminister som jämför rekryteringen av jihadister med frivilligt deltagande i finska vinterkriget och vill bygga baracker där en trea kostar 20 000 kr per månad för att klara bostadsbehovet för asylsökande.

En infrastrukturminister som saknar gymnasiekompetens och misslyckats kapitalt i samband med Göteborgs stora infrastrukturfråga, Västlänken och den ”trängselskatt” som göteborgarna klart uttryckt att de inte vill ha.

En kultur-, samfunds- och demokratiminister som blev minister tre dagar efter att hon blivit medlem i (Mp) och som nu vill höja TV-licensen så att det objektiva Public Serviceföretaget Sveriges Television kan få ökade resurser till sin uppfostrande verksamhet.

En arbetsmarknadsminister som hoppade av sin karriär i VPK och sedan blev osams med sin nuvarande partiledare eftersom hon inte delar hans syn på vinster i välfärden och föräldraledighet.

Källor: I huvudsak Aftonbladet och Expressen

Bra jobbat kära vänsterväljare!

Annonser

4 thoughts on “En eloge till en minoritetsregering och dess väljare

 1. SasjaL skriver:

  Reblogga detta på SasjaL.

  Gilla

 2. SasjaL skriver:

  Att bygga och sedan begära tillstånd i efterhand, hade jag för mig att inom EU så var det bara Italien som tillät det. Då med förhöjd avgift 2-3x. Vanligt där dock, för annars brukar det ofta innebära ”uppvaktning” av berörd borgmästare. (Har det i så fall tillkommit här pga våra ”politiker”? Då avser jag inte den beslutsmässiga delen …)

  Att nyttja offentliga medel för privata ändamål, vilket en egen valkampanj får ses som, är både stöld och tjänstefel! Varför fungerar inte vårt rättsväsende, då ingen av våra politiker har diplomatisk immunitet? (… eller är det ytterligare ett av de beslut de smugit med …) I en demokrati ges aldrig någon inrikes den statusen! Dock finns här i Sverige ett undantag i form av vår vingklippte statschef. Intressant nog så har han en ny uppgift inom ämbetet, som nämnts, att rädda ansiktet på Moder Svea när någon politiker gjort en ”kompetent insats” utomlands. Är det dags för att ge vår regent tillbaka makten …? Integrationsmedlen, precis som biståndsmedlen, är trots allt öronmärkta för givet ändamål! Partierna på riksnivå har redan (skatte-) medel avsatta för sådan typ av verksamhet (= ‘partistödet’) (Utöver det, så verkar fortfarande flertalet LO-anslutna inte vara medvetna om att de sponsrar S via sina fackföreningsavgifter, även om medlemstvånget är borta sedan ett antal år … Om jag vore medlem och samtidigt röstade höger, så skulle jag aldrig någonsin acceptera det! Stödja byxnötarrörelsen? SIF/Unionen ville nyligen via direktadresserad reklam få tillbaka mig och några nära släktingar som medlemmar igen, men eftersom de tidigare aldrig varit intresserade av oss alls, annat än när avgiften skulle betalas in, så … En månadstidning för 1% av lönen, där de skryter om hur duktiga dom är? Nix! Utöver omfattande tv-reklam …, desperata pga fallande medlemstal …)

  Jägarkårens representant, även känd som ”Landsbyggdsministern”, sitter dessutom i jävposition … eller var det bara fast i klorna på jägarkårens lobbyverksamhet … (pga pengar och/eller att han delar berördas bristande kunskaper i naturkunskap …?)

  En vapenvägrande försvarsminister är en paradox, men varför inte …? Ursäkta en lätt haltande jämförelsen, då berörd minister inte lär bli statsminister (eller …), men 1902 emigrerade en viss blivande nationell/militär ledare från Italien till Schweiz för att ungå militärtjänstgöring(!) (att denne person sedan blir utvisad ifrån Schweiz pga spridandet av revolutionär socialistisk propaganda 1904 (!), gör påståendena om att denne var högerpolitiskt engagerad motsägelsefullt i allra högsta grad …) Det blir intressant att se vad som händer inom det området framöver, då radikalfeministerna nu obehindrat har angripit verksamheten …

  Gilla

  • SasjaL skriver:

   Upptäckte utöver effekter av min dyslexi att beträffande valkampanjen, så missade jag att nämna att stöld av statliga medel är ett brott riktat mot just staten, så det kan inte klassas som ringa …

   Gilla

 3. norah4you skriver:

  Reblogga detta på Norah4you's Weblog och kommenterade:
  Vad gäller uppgiften om svartbygge har jag för mig att jag sett att de husen godkändes i efterhand (vilket är möjligt enligt svensk lag)
  jag har heller inte haft möjlighet att kontrollera om det är riktigt att civilministern använt integrationspengar till sin egen valkampanj. OM så är fallet, är det ens lagligt. Vi har ingen åtskillnad på regeringsmedlemmar och vanliga svenskar när det gäller brottsbalken. Inte heller finns sådan i Regeringsformen.

  Men det övriga som stått oemotsagt i media eller försökts pudla undan är tillräckligt illa som jag ser det.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s