Fröken Fingal, Anna Johansson och Västlänken (1)

1

9 maj, 2015 av Harkling

Jag har en vana att läsa Gp (papperstidningen) baklänges, så Fröken Fingal var bland det första jag hittade i morse och det fick mig att så när sätta frukostkaffet i halsen. Jag antar att ”Göteborska för nybörjare” ska föreställa en krönika och uppfattas som humoristisk. Desto mer förrädisk blir den då i sin propagandistiska framställning. Fröken Fingal (Karin Fingal) har tagit som sin uppgift att introducera ”utbölingar” i de göteborgska hemligheterna och i dag (9 maj) handlar det om de upprörda känslorna kring Västlänken.

Hon delar in tunnelmotståndarna i grupper som hon förser med diverse tillkortakommanden. Den första, Experterna, anser hon saknar utbildning och erfarenhet, men de skriver insändare och ”kan allt”. Bilälskarna upprepar hela tiden mantrat ”Jag vill köra bil!” Demokraterna är inte för folkstyre och så vidare. Hon avrundar med konstaterandet att göteborgarna inte har fattat vad Västlänken innebär, vilket gör dem osäkra och arga.

Jag tror inte jag saknar humor, men här har jag svårt att se någon. GP har nästan varje vecka seriösa debattinlägg från personer som, så vitt jag förstår, är väl så insatta i tunnelbyggande och Västlänkens konsekvenser som de beslutsfattande politikerna. Senaste exemplet på detta 7 maj, då Claes Westberg i en debattartikel konstaterade att Västlänken inte minskar bilpendlingen. Det finns även bloggare som jag absolut litar på, såsom Joakim Rosdahl, (C), som skriver på Göteborgs Politikblogg. http://www.gbgpolitik.se/ Han hade samma dag (7 maj) ett inlägg med rubriken ”Färska siffror visar trängselskattens totala fiasko.”

Åtskilliga personer med ingenjörsutbildning har under de senaste åren skrivit i Gp om problematiska tunnelbyggen i övergångar mellan lera och berg, eller om de sättningar som kan uppstå i hus då marken grävs upp under dem. Det är svårt att tro att dessa experter inte skulle veta vad de talar om. Till det kommer Riksrevisionsverkets tidiga sågning av Västlänken, där en tveksam samhällsnytta inte ansågs motivera kostnaden.

Fröken Fingal har naturligtvis rätt att göra sitt politiska ställningstagande i Västlänksfrågan, men hon har inte rätt att oemotsagd och på lösa grunder idiotförklara de som anser Västlänken vara en av Göteborgspolitikernas största felsatsningar.

Fortsättning följer.

Annonser

One thought on “Fröken Fingal, Anna Johansson och Västlänken (1)

  1. norah4you skriver:

    Min far, död en månad innan han blev 93 år 2008, var den som gjorde den geologiska undersökningen som fastställde att det där snillena vill bygga hållplats i Haga är 53 meter av Sveriges mest instabila lera. När? Undersökning 1939-1944 för vatten och avloppsdragning här på Västkusten, under 40-talet för dåvarande VA-verket. Samma resultat kom de geologer som gjorde undersökningen härom året till. Mer än 53 meter instabil lera där Fröken Fingal m.fl. drömmer om Sjöstad. Avsevärt mer instabil än vad var fallet i den delen av Tuve där raset gick. Även mer lagrat avfall under slam som utöver leran måste pålas var 8:e meter ner till berggrund.

    som om inte det var nog med att de som verkligen kände till grundförhållanden samt risker AVSTOD från att dra vatten och avloppsledningar upp till Masthugget, Majorna samt Haga på de kortaste sträckorna för risk för allvarliga ras, så är det avsevärt större upp till 93 meter som behöver pålas ner till berggrund i del av där snillena tänker anlägga den nya Göta Älvbron.

    Vissa har inte lärt sig matematik, fysik och kemi i skolan, geologi och rasrisk vad är det. men värre är att de inte ens lärt sig förstå vad de läser i de utredningar de fått i sin hand att läsa in och förstå INNAN de tog idiotbeslut!

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s