DÖ och vänsterregering hjälper SD att växa

Lämna en kommentar

4 juni, 2015 av Harkling

Att ett enigt KU prickar regeringen på tio punkter måste vara unikt och borde få konsekvenser. Inte minst för Miljöpartiet, vars nitiska insatser gett upphov till de flesta anmälningarna. Det finns nästan anledning tycka synd om Löfven som gjort sig beroende av miljöpartisterna för att regera. Som om inte det vore nog måste han också luta sig mot Vänsterpartiet. Å andra sidan har han själv valt sina partners och visste förhoppningsvis vad han gav sig in i. Väljarna tycks emellertid inte gilla läget. Enligt SCB:s senaste opinionsundersökning, som presenterades i går (3 maj), fortsätter kräftgången för regeringspartierna.

Men det hände många märkliga saker efter senaste valet och av dessa var DÖ den allra märkligaste. Alliansen lämnade med öppna ögon från sig makten för 8 år (!) framåt. Med borgerliga partiers hjälp förs nu i Sverige en politik som dikteras av Miljöpartiet och Vänsterpartiet och som en majoritet av svenska väljare inte vill ha. Alliansen kallar sig ”opposition”, men tillkännagivanden och KU-prickningar räcker inte för att göra en sådan benämning trovärdig. En ny regeringsbildning behövs, men att Alliansen skulle skrota DÖ och bidra till att framkalla ett nyval är i dagsläget inte troligt, eftersom de med Fp kring 5 % och KD under spärren inte kan få egen majoritet. Det vore mera rimligt att Löfven, utifrån sin alltmer försvagade position, tog initiativ till en förändring, men han föredrar att klamra sig fast vid vänsterstödet och därmed driva sitt parti allt närmre opinionssiffrorna från Juholt-tiden. Vilka konsekvenser detta på sikt får för samhället återstår att se. Förbud mot valfrihet och vinster i välfärden, höjda skatter och bidrag, tidigarelagd avveckling av kärnkraften med mera, bådar inte gott.

En effekt av DÖ och vänsterregeringen har emellertid blivit tydlig: Sverigedemokraterna fortsätter öka i popularitet och får i SCB-mätningen sitt högsta resultat någonsin. Till slut kommer de ha växt sig så stora att de inte längre kan ignoreras.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s