Något är ruttet i konungariket Sverige!

1

16 augusti, 2015 av Harkling

Sverige har blivit farligare! Så till den milda grad farligare att somliga väljer bort TV-nyheter och tidningsläsande för att de inte orkar med allt elände. Mycket har hänt hittills i år. Handgranater i Malmö, skjutningar i Göteborg, bilsprängning i Torslanda, en ung flicka dödad på Kinnekulle. Men när två människor knivmördas inne på ett IKEA-varuhus – en plats nästan betraktad som nationalhelgedom – tycks måttet vara rågat och reaktionerna har blivit starkare än de man vanligtvis ser.

Från vänster föreslogs en demonstration mot rasism direkt efter dådet, men enligt rykten visade bara ett 10-tal personer sitt intresse. Kanske blev det för magstarkt till och med för militanta vänsterkrafter.

Polisen och media konstaterade att det rörde sig om ”en galen händelse” och meddelade att förstärkt bevakning skulle sättas in vid asylboendet där mördaren bodde. Sen blev det märkligt tyst.

På sociala medier och på platser där folk träffas fysiskt sägs desto mer. Intressant är att grupper som vanligtvis inte deltar i debatten nu börjar göra sin röst hörd. Alldeles vanliga, toleranta, tåliga Svenssöner anser att den svenska flatheten gått för långt och kommenterar förstärkt bevakning på asylboenden med en fråga: ”Vem ska skydda oss då?” Svenssönerna vill av förklarliga skäl kunna röra sig i samhället utan risk att bli halshuggna. Eller var det fråga om halshuggning? Det har varken bekräftats eller dementerats från polisens eller medias sida. Statsministern har fått massiv kritik från allmänheten för att han inte har uttalat sig och fördömt gärningen och jämförelser har gjorts med hans snabba kommentarer i andra sammanhang, då tiggare och invandrare utsatts för hatbrott.

Det är uppenbart att sådant hysch-hysch leder till precis det alla vill undvika; ryktesspridning, ökade motsättningar mellan förespråkare för invandring och de som vill minska den, ökade motsättningar mellan invandrade och etniska svenskar, ökade protester mot nya asylboenden, ökad upptrappning av våldet. Säkert också till nya topprekord för SD.

Redan i mitten av 90-talet accentuerades försöken att tiga ihjäl uppenbara problem, men nu går det inte längre att blunda för statistik och för den verklighet alla ser med egna ögon. En svängning har märkts i nyhetsrapporteringen senaste året. Journalister har börjat skriva och tala om missförhållanden som varit tabubelagda, till exempel fusket med arbetstillstånd och ”borttappade” pass, eller de orimliga förhållandena på Migrationsverket, där kontrollen på vem som kommer in i landet tycks vara obefintlig och avvisningsbeslut inte verkställs.
Av rädsla att ”gynna SD” har man år efter år sopat obehagliga sanningar under mattan. Göran Persson påstod på sin tid förtrytsamt att bidragsfusk inte existerade. Det visade sig att han hade fel. Politiker från vänster till höger har påstått att svensk asylpolitik är lönsam för landet och i princip självfinansierad, att majoriteten asylsökande är högutbildade, att den höga arbetslösheten bara beror på rasism i svenska företag, att invandrare inte är överrepresenterade som bidragsberoende, att kriminalitet inte frodas i så kallade utanförskapsområden. Gång på gång har sedan statistik presenterats som visar att de har fel. Motargumentet blir som vanligt beskyllningar om rasism, men även på den punkten finns statistik. Flera undersökningar ger en annan bild, nämligen den att svenskar är mer toleranta och mindre ”rasistiska” än invånarna i de flesta andra länder. Frågan är hur länge. Det finns kanske en bortre gräns även för det svenska tålamodet och ökad bevakning på asylboendena har redan visat sig vara befogat, även om de som planerat attentat förmodligen kommer från extrema kretsar som på ett primitivt sätt vill utnyttja situationen.

Men vad var det som hände och när började det? Varför denna accelererande förändring mot ett tillstånd som verkar bli alltmer ohållbart? Problemen har uppenbarligen förvärrats efter Alliansens uppgörelse med Mp, vilken innebar flera lättnader för de som ville ta sig till Sverige för att söka asyl. Det var Fredrik Reinfeldt som hade yttersta ansvaret för att den uppgörelsen kom till stånd och hans handlande fick många gamla moderater att hicka till. En hicka som inte upphört, utan snarare förvärrats, efter Decemberuppgörelsen, men i moderata kretsar har man hukat under partipiskan och Tobias Billström, som för några år sedan ifrågasatte de stora ”volymer asylsökande” som Sverige tog emot, blev nesligen tillrättavisad och åthutad. Nu används uttrycket allmänt och många seriösa debattörer och politiker är allvarligt oroade över en misslyckad asyl-/integrationspolitik och en hotad välfärd.
Hur tänkte Reinfeldt den där gången? Ett skrämmande svar på den frågan ges i en YouTube-film, gjord av ”Granskning Sverige” https://www.youtube.com/watch?v=5FbyI6nYDII och bygger på intervjuer med äldre, väl etablerade moderater, men också med Reinfeldts egen far; ett hårresande dokument som verkar alldeles för väl underbyggt för att kunna avfärdas. I filmen intervjuas också Daniel Suhonen, chef för den fackliga tankesmedjan Katalys. Han publicerade 24 juni en artikel om Reinfeldt på Dagens Samhälle och han skräder inte orden.
http://www.dagenssamhalle.se/kronika/reinfeldt-har-kommit-foer-billigt-undan-16713 Han kallar Reinfeldt ”den farligaste ledaren vi har haft sedan demokratin infördes” och beskriver en person vars enda mål varit att för all framtid krossa det svenska välfärdssamhället. Efter att ha kommit mycket nära det målet lämnade han raskt över åt andra att efter valet sopa upp spillrorna och försöka rekonstruera röran.
Det är märkligt att hans alliansvänner och hans partikollegor, som ändå satt mitt i smeten, inte reagerat, och att de senare tycks föra hans idéer vidare. Om skälet varit att stoppa tillväxten i SD, så har handlandet blivit kontraproduktivt. I stället har problemförnekelse och förd politik visat sig vara effektiv gödning. De som nu ska ta ansvar för Sverige bör vara hårt drabbade av eftertankens kranka blekhet och vad som än sker framöver, så kommer en dyr räkning sändas till svenska, skattebetalande medborgare.

Annonser

En tanke på “Något är ruttet i konungariket Sverige!

  1. norah4you skriver:

    Något som är ruttet? Det ruttna började 14 september med backlasch till 1976. Allt vi befarade inför valet 1976 i form av ökad smygsocialisering och sämre för företagen samt försök att styra oss från vaggan till graven, allt det försöker nu traineens regering att införa i retroinspirerat perspektiv m e d stöd av Alliansens decemberöverenskommelse med regeringen……

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s