Varför gråter Åsa Romson?

Lämna en kommentar

4 december, 2015 av Harkling

Jag hoppas ingen missade Uppdrag Granskning, onsdag 2/12 -15. http://www.svtplay.se/video/5132320/uppdrag-granskning/uppdrag-granskning-avsnitt-14-1

Speciellt hoppas jag att Åsa Romson och hennes partivänner såg programmet.

För Romsons insats under presskonferensen i förra veckan finns bara ett ord: PATETISKT! Vad grät hon över egentligen? Rädslan för att medlemmar ska lämna partiet i protest? Insikten att det beslut om en mer restriktiv asylpolitik som hon varit med om att fatta, kanske skulle tvinga MP att lämna regeringen? Eller var det rent av glädjetårar över att äntligen se ett försök till stopp för ett ovärdig flyktingmottagande? Fast det skulle hon väl i så fall inte erkänna.

Uppdrag Granskning borde fått även de mest extrema vänsterelement att ifrågasätta sitt tunnelseende och börja tänka efter. Här ställdes flera viktiga frågor. Hur ser situationen ut på flyktingboendena just nu? Vilka jobbmöjligheter finns för dem som får uppehållstillstånd? Hur ska bostadsfrågan lösas för alla? Vad händer när kostnaderna för försörjningsstöd (alltså socialbidrag) skenar? Hur blir när de som kommit ensamma vill ta hit sina anhöriga? Har de asylsökande rimliga förväntningar på vad Sverige kan erbjuda? Vilka löften och förespeglingar har de fått i sina hemländer?

Till dessa kan adderas de som presenterats i diverse nyhetssändningar senaste tiden. Är det ett självändamål att proppa in så många flyktingar som möjligt i Sverige utan att se till konsekvenserna? Är det ett utslag av godhet att låta barn sova på pappskivor på ett cementgolv i en överfylld kasern? Är det effektivt att låta asylsökande vänta på besked i åratal när Migrationsverket inte hinner med sitt arbete? Är det rättssäkert att låta individer som inte vill bli registrerade försvinna ut i ingenstans? Är det försvarbart att ta emot nya flyktingar när bostäder inte finns? Är det en bra idé att inhysa folk i tält (de som inte har blåst bort)? i Sverige under vintern? På vilket sätt är det mera humant att låta flyktingar bo i läger i Sverige än i läger i deras grannländer, dessutom till en mycket högre kostnad? Är det rimligt att genom sänkt bistånd låta de som stannar kvar betala (trots två beslutade extra miljarder)för de som kommer hit ?

Det är intressant att lyssna på vad Jim Frölander, projektledare på AF, säger i UG om framförallt kvinnors möjlighet till integration och om behovet att ställa krav på motprestation från dem som får samhällsstöd.

Jag har jobbat i Afrika i flera år och jag vet att om man ger nånting där då måste man kräva nånting tillbaka (…) och gör man inte det då är man betraktad som dum i huvet.”

En klarsynt benämning på agerandet hos de som likt MP drabbats av vänsterinfluerat godhetssyndrom och ett lysande exempel på de kulturkrockar som uppstår mellan folk från så olika samhällstyper som det är frågan om här. Människor tänker inte ”svenskt” bara för att de kommit över gränsen.

Uppdrag Granskning visade på totalt kaos, både på flyktingförläggningar, på Migrationsverket och i svenska kommuner (denna gång Filipstad). En av de flyktingar som intervjuades uppmanade Sverige att inte ta emot fler innan ordning skapats. Vem klarar att göra det? Definitivt inte sittande regering. Först måste Romson och hennes världsfrånvända kolleger ställas utanför allt regeringssamarbete innan de förorsakar ännu mer oreda. Sedan kan man bara hoppas att andra partier lärt sig en läxa och i fortsättningen inte erbjuder miljöpartisterna något samarbete.

Det goda med deras gästspel i regeringsställning är att de nu visat att de inte är vuxna ett sådant förtroende, utan passar bäst som det de egentligen är: en utomparlamentarisk påtryckargrupp i miljöfrågor. Bara som sådan har de en mission att fylla. Kanske var den insikten anledning till Romsons tårar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s