LO om SD (3)

Lämna en kommentar

30 december, 2015 av Harkling

Att det finns de som förnekar förintelsen är obegripligt. Fortfarande lever människor som var med och kan vittna om vad som hände. TV har under årens lopp visat mängder av dokumentärfilmer på temat. En sådan såg jag som barn och de bilderna finns på mina näthinnor för all framtid. Jag tror inte för ett ögonblick att den filmen var fejk.
Flera år efter att ha sett den filmen lärde jag känna Anna som hade kommit till Sverige i samband med krigsslutet 1945 efter nio månader i tyskt koncentrationsläger. I Sverige kunde hon återförenas med sin mor och sina yngre systrar som var här sedan tidigare. Sanningshalten i det Anna berättade om tillvaron i lägret har jag ingen anledning att betvivla.
Detta som en bakgrund till nästa del av LO:s propagandafilm.

SD och judarna
Att förneka judeförintelsen är vanligt i nazistiska kretsar” konstaterar speakern och exemplifierar med ”en företrädare för SD” som våren 2013 skapade rubriker i media. Här visar ordvalet en tydlig avsikt att befästa lyssnarens koppling mellan nazister och sverigedemokrater. Dessutom ges man uppfattningen att förnekande av nazismen skulle vara normalt i SD-kretsar.
Hur är det med den saken? Vem var SD-företrädaren i exemplet? Vad hade han sagt och gjort? Hur beskrevs händelsen då den var aktuell?
SVT 24 meddelar 2013-04-02:
SD-politiker förnekade Förintelsen – avgår
NYHETER Han ifrågasatte dödssiffrorna under Förintelsen och pekade ut judar som lögnare. Nu väljer sverigedemokraten Alexander Kieding att avgå.
http://nyheter24.se/nyheter/politik/742415-sd-politiker-fornekade-forintelsen-avgar
Denna person, som tvingades avgå eftersom han inte platsade i det SD, som 2012 hade tagit beslut om nolltolerans mot rasism, nazism och antidemokrati, är inte ensam. Många har uteslutits på grund av obetänksamma uttalanden och tvivelaktiga värderingar.
Det märkliga är att när SD på det sättet har försökt leva upp till sitt krav på nolltolerans, så har media kritiserat uteslutningarna. Det borde väl i stället applåderats, eftersom det inneburit en förändring i positiv riktning, bort från rasism och nazism?
De som bäst skulle kunna uttala sig om judarnas situation i Sverige i allmänhet och ställt i relation till SD i synnerhet, är rimligtvis judarna själva. Så här tycker Negar Josephi: http://www.expressen.se/kultur/de-enda-som-fjaskar-for-oss-judar-ar-sd/ 15 september 2015.
”Den goda vänsterns” syn på judar är uppenbarligen inte exemplarisk ur antirasistiskt perspektiv, något som senaste året bekräftats av utrikesminister Margot Wallströms agerande och uttalanden.
Vad säger LO om det?

Nästa avsnitt 3 januari

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s