LO – porrklubb och bostadsförmedling?

Lämna en kommentar

16 januari, 2016 av Harkling

När ortens bibliotek bytte lokaler 2015 och rensade ut böcker som blivit inaktuella och inte längre lånades ut gjorde jag ett fynd, Anders L Johanssons biografi ”Gunnar Sträng, Landsvägsagitatorn”, utgiven på Tidens förlag 1992. Boken skildrar inte bara personen Sträng, utan också den unga fackföreningsrörelsens framväxt och utveckling under 1900-talets första hälft. Ännu mer intressant blev det sedan jag på bokmässan hösten 2015 hittat Bengt Ericsons ”Den härskande klassen. En bok om Sveriges politiska elit.”
Dessa två böcker kompletterar varandra på ett nästan kusligt sätt. Den ena handlar om hur det var; om en tid med tydliga mål och en tydligt utstakad väg för att uppnå dessa. Den andra handlar om nutid; om hur det blev och hur det är. En tid där både mål och metod saknas.

Sträng var besjälad av sina idéer för att skapa ett rättvisare samhälle och för att nå dit, ansåg han, måste arbetarklassens män (!) ta till sig kunskap och de måste ”…avhålla sig från förråande och förflackande nöjen, samt verka för nöjeslivets höjande och bidraga till att de unga arbetarna lära sig känna ansvar mot sin klass.
Han roterar förmodligen i sin grav över den skandal som har seglat upp inom LO:s största förbund, Kommunal och som dessutom bara är en i raden. Skandaler har kantat fackets väg ända sedan Strängs tid.

Det är ett lysande initiativ av Aftonbladet att granska LO. Den bild som växer fram visar en organisation som totalt har missförstått sin uppgift; nämligen att företräda sina medlemmars intressen i löne- och anställningsfrågor.

Kommunals agerande har bevisat sanningshalten i uttrycket ”makten korrumperar” genom att låta fackligt arbete bli en lönsam karriärväg och genom att använda medlemmarnas avgifter för spekulation, styrelseledamöters lyxresor och olönsam krogverksamhet där vin säljs för 32 000 kr flaskan! Ett hån mot alla lågavlönade, offentliganställda medlemmar, de flesta kvinnor.

I en film som Aftonbladet har lagt ut, visas scenframträdanden från lyxkrogen Metropol Palais (ägare Kommunal), där lättklädda eller nakna ”artister” av båda könen genomför regelrätta porrshower.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/granskning/article22070298.ab

Som om inte detta var nog kommer nyheten om utrikesministerns privilegierade lägenhetsförvärv.

Den som står ”Rörelsen” nära kan alltså tränga sig före i bostadskön och få tillgång till någon av de lägenheter Kommunal (och andra fackavdelningar?) äger.
Så nära står dock inte vanliga medlemmar, utan förutsättningen är att tillhöra den inre kretsen. De som via medlemsavgifter/skattemedel försetts med månadslöner och pensioner som Kommunals medlemmar aldrig kommer i närheten av.
http://www.di.se/artiklar/2016/1/15/ledare-fackets-ratta-ansikte/

Det talas redan i media om massiva avhopp från Kommunal – fullt förståeligt! – men avhopp är uppenbarligen inget Annelie Nordström funderar på – vilket är mindre förståeligt.

I dessa dagar, då Sverige upplever en enorm bostadskris och då sexövergrepp på kvinnor diskuteras livligt, måste man ge de personer rätt som påstår att det finns ”skitstövlar” till män även i vårt land. Dessutom ett antal kvinnliga ”skitstövletter”. Och båda kategorierna tycks vara väl representerade i LO-kretsar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s