Lögn, Förbannad lögn och Hyckleri (2)

3

8 februari, 2016 av Harkling

ÅsaStefan

Första två tredjedelarna av 2015 var allt ifrågasättande av svensk migrationspolitik lika med rasism. Man fick inte diskutera volymer. Man fick inte diskutera tak för hur många asylsökande Sverige kunde ta emot. Man fick inte diskutera kostnader när ”människor flydde för sina liv”. Att det också fanns de som flydde av andra skäl var en sanning som skulle förträngas. Det viktiga var att ta emot så många som möjligt, trots att ingen plan fanns för hur integrationen sedan skulle organiseras och finansieras.
Löfvens Sverige skulle inte bygga murar.

Inte förrän på hösten. upptäckte regeringen till sin STORA förvåning att det hade kommit SÅ många – asylsökande och andra – att SVERIGE HADE BLIVIT FULLT!
Det fanns inte bostäder. Det fanns inte plats i skolan för barnen. Migrationsverkets personal, poliserna, socialarbetarna, bibliotekarierna och lärarna gick på knäna. Det var krig mellan olika grupper på flyktingförläggningar. ”Rasister” beskylldes för anlagda bränder på asylboenden där det senare visade sig att de flesta anlagts av de boende själva, kanske i frustration över långa handläggningstider. Ensamkommande gatubarn från Marocko blev ett nytt pittoreskt inslag i stadsbilden.

Plötsligt rapporterar media om allt detta. Vilket brutalt uppvaknande!
Plötsligt krävs åtgärder för att bromsa tillflödet av asylsökande (och andra)!
Plötsligt bekräftas att det finns en hel del ekonomiska flyktingar utan asylskäl i inflödet!
Plötsligt får vi veta att det finns en gräns för svenskt flyktingmottagande!
Plötsligt får vi gränskontroller!
Plötsligt intensifieras jakten på de som vägrar lämna landet trots att de inte fått uppehållstillstånd!
Plötsligt gråter Åsa Romson!
Plötsligt blir det uppenbart att bostäder måste byggas!
Plötsligt står det klart att vi kan se fram emot jättelika skattehöjningar!
Plötsligt är Anna Kinberg Batra och Magdalena Andersson överens om att Sverige kan behöva vidta fler åtgärder, kanske rent av besluta om en paus i flyktingmottagandet! Om Stefan Löfven är överens förtäljer inte historien. Stefan Löfven har senaste tiden varit påfallande tyst.
Plötsligt är denna ”rasistiska SD-politik” inte längre rasistisk för nu är det etablerade partier som förespråkar den och då blir den i stället bevis på ansvarstagande och framsynthet. Precis som på 90-talet!

HYCKLERI!

I Göteborg planeras byggande av modulhus med plats för 3000 flyktingar som fått permanent uppehållstillstånd. Dessa hus föreslås bli placerade i områden där det i dag bor få eller inga invandrare, till exempel Örgryte, Skintebo, Askimsviken, Amundön och Fiskebäck.

Och vad händer så när detta blir känt?
Facebook-grupper bildas, som på några dagar samlar 1000-tals medlemmar, för att protestera mot placeringen av modulhusen. Det blir tidningsrubriker och politiker får ta emot mail och telefonsamtal från upprörda och oroliga personer boende i de aktuella områdena. Här finns alla typer av argument mot – från säkerhetsaspekter till befarade värdesänkningar på villor.
Precis som på 90-talet!

Klart vi ska vara solidariska! Vi ska öppna våra hjärtan! Sverige är ett rikt land! Vi måste värna asylrätten! Vi måste ha fri rörlighet och öppna gränser! MEN INTE HÄR! INTE I VÅRT REVIR!

En av de som protesterar mot modulbyggandet i Göteborg uttrycker mycket tydligt hur tänket fungerar:
Jag har alltid argumenterat starkt mot alla former av rasistiska kommentarer men plötsligt befinner jag mig i en situation som är helt ny för mig. Nu när jag själv är personligt berörd och mina egna barns trygghet är hotad så vattnas alla mina tidigare argument ur”. http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2982178-har-klagas-det-mest-pa-flyktingboenden

Det är så lätt att vara solidarisk och tolerant när andra betalar notan och tar konsekvenserna, men när det drabbar den egna idyllen kryper den lille rasisten fram. Eller är det kanske realisten som plötsligt har fått en aha-upplevelse?

HYCKLERI!

Migrationen är den viktigaste frågan för svenska väljare rapporterar media i dag, 8 februari 2016. Det handlar inte om var Göteborg ska bygga bostäder avsedda för flyktingar. Det handlar om det svenska välfärdssamhällets totala sammanbrott (Reinfeldts målsättning som snart är uppfylld!) och om politiker som vet, men som inte vill eller vågar agera.

Det antal flyktingar som togs emot i Sverige förra året har landet inte kapacitet att klara. Alltför många har kommit på alltför kort tid och det vet politikerna mycket väl. Ändå kräver de inte ett stopp, utan presenterar prognoser för fortsatt orimligt högt mottagande, samtidigt som de vidtar allt mer desperata och ineffektiva åtgärder. Här har allianspartierna lika stor skuld som S och MP genom att inte fälla regeringen och utlysa nyval för att kunna skapa en mer kompetent regeringskonstellation. Att bara låta allt fortsätta som om DÖ fortfarande vore vid liv är inte att ta ansvar för landet och tillgodose skattebetalande medborgares intressen! Det är bara

HYCKLERI!

Annons

3 tankar om “Lögn, Förbannad lögn och Hyckleri (2)

  1. […] Inte förrän på hösten. DÅ upptäckte regeringen till sin STORA förvåning att det hade kommit SÅ många – asylsökande och andra – att SVERIGE HADE BLIVIT FULLT! Lögn förbannad lögn och hyckleri (2), Harkling 8 februari 2016 […]

    Gilla

  2. SasjaL skriver:

    Jag misstänker att en (av flera) anledning(ar) till att Alliansen inte sänker regeringen, är att de inte har något att komma med. Då är det ”bättre” att regeringen får ta smällen. Att de nu passivt är medskyldiga, håller jag med dig om. Utöver DÖ, så är passiviteten ytterligare ett svek mot deras väljare och ett ytterligare ett steg bort från demokratin …

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: