Löfven har ingen plan

3

6 mars, 2016 av Harkling

Jag har en plan
Uppdrag Gransknings program om bränder på asylboenden, 2016-0302, borde orsaka skrämselhicka hos både ”vanligt folk” och politiker och kanske också få oss att börja fundera över vad som händer nu och de närmaste 5 – 10 åren. Janne Josefssons reportage visar en uppgivenhet som får vanliga, normalhyggliga människor att handla i desperation.

http://www.svtplay.se/video/6883261/uppdrag-granskning/uppdrag-granskning-sasong-16-avsnitt-5
Alla bränder på sylboenden har först stämplats som ”rasistdåd”. Sedan har det visat sig att de flesta börjat inne på boendena, men där finns också ett antal som är anlagda utifrån och som alla följer ett likartat mönster: Någon tänder på byggnader som håller på att förberedas för mottagande av asylsökande, men där ingen ännu flyttat in. Att döma av Josefssons reportage och intervjuer är de anlagda bränderna resultat av en växande frustrationen hos de som av olika anledningar motsätter sig asylboenden, men upplever att ingen lyssnar till deras önskemål och argument. Med en tilltagande desperation kan man misstänka att det nog bara är en tidsfråga innan människor kommer till skada.

Det är uppenbart att en stor del av svenska folket inte vill ha flyktingboenden in på knuten, inte ens de som anammat uppmaningen om ”öppna hjärtan”. I Göteborg har det blivit tydligt efter politikernas modulhusförslag. Skälet är i de flesta fall rädsla för bråk och kriminalitet.
Vad många inte har insett är att efter lagen om alla kommuners skyldighet att ta emot flyktingar, så kommer det inte längre att finnas några ”reservat”. Alla kommer nu att på något sätt påverkas. I det läget är risken stor att motsättningarna växer. Janne Josefsson målar upp en mörk bild i en intervju på Youtube.

Om man till detta lägger de kostnader som svenska skattebetalare står inför till följd av den höga asylinvandringen, så ser det riktigt illa ut. Av någon anledning verkar folk i allmänhet inte ha förstått att det kommer handla om stora skattehöjningar för att finansiera skenande försörjningsstöd och ökad press på tjänster i välfärden. Svenska Dagbladet tar upp detta i en artikel ursprungligen publicerad i norska Aftenposten. http://www.svd.se/sverige-vet-inte-vad-invandringen-kostar
Kanske är den bristande insikten ändå inte så konstig , eftersom politiker av alla kulörer fortsätter hamra in budskapet att om alla kommer i jobb så fort som möjligt så är det inga problem med finansieringen. Hur det rent praktiskt ska gå till har emellertid ingen ännu lyckats förklara. Eftersom arbetslinjen inte fungerade så bra tidigare, när volymen migranter var lägre, så lär det inte bli lättare efter de senaste årens rekordströmmar.

Hur många år tar det för vuxna analfabeter och lågutbildade att nå arbetsmarknaden och hur mycket har utbildningen av dessa kostat om de någonsin lyckas få ett jobb?
”Andelen helårsanställda, inklusive företagare, bland flyktingar inberäknat flyktinganhöriga uppgick till 25 procent efter 8 år i Sverige och andelen efter 15 år var 34 procent”, skriver Johan Westerholm på ”Ledarsidorna”, 2016-02-29. Hans artikel innehåller ett antal intressanta frågeställningar som alla borde fundera över. Läs den! http://ledarsidorna.se/2016/02/hungriga-vargar-jagar-bast/
Konjunkturinstitutet varnade nyligen för underskott i de offentliga finanserna, vilket antas innebära skattehöjningar upp till 2006 års nivå.
http://www.di.se/artiklar/2016/3/1/konjunkturinstitutet-varnar-for-underskott/
Redan nu visar sig att stora delar av samhällets åtaganden inte fungerar tillfredsställande, (skola, socialtjänst, sjukvård, äldre- och barnomsorg, polisväsende etc.) Att vi då i Sverige har politiker i ledande ställning som hoppas kunna återställa antalet asylsökande i Sverige till 2015 års nivå framstår närmast som ett mindre lyckat skämt. http://ledarsidorna.se/2016/03/dansa-hopak/

I slutet av det aktuella avsnittet av Uppdrag Granskning undrar Janne Josefsson i intervju med en kommunal S-politiker om det finns någon plan framtagen av regeringen för hur ekonomi och praktiska åtgärder kring asylmottagande och integration ska hanteras över tid. Svaret är nej.

Sveriges regering tillämpar en ”dag för dag-politik” i väntan på att någon annan ska ta över så att man kan frånsäga sig allt ansvar!

3 tankar om “Löfven har ingen plan

  1. ulsansblogg skriver:

    Håller med dig: Löfven har ingen plan! Det känns mest som om han tror att alla problem löser sig om han sopar dem under mattan. Sen måste vi nog medge att han omger sig med dåliga rådgivare (om han nu lyssnar på dem).

    Gillad av 1 person

  2. […] Källa: Löfven har ingen plan […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s