”Tyck som jag”-syndromet

Lämna en kommentar

25 mars, 2016 av Harkling

Det finns många ”sanningar” i svensk debatt och det är upp till var och en att välja vilken man vill ta till sig. För att undvika bli enögd är det klokt att följa hela spektrat från vänster till höger och på det sättet få en så genomlyst bild som möjligt. När det gäller svensk lag finns däremot inte samma valmöjlighet, men det tycks inte stå klart för alla. Vissa individer/organisationer tror sig kunna tolka lagar utifrån eget gottfinnande.

Jag rebloggar här delar ur ett inlägg från Norah4you: https://norah4you.wordpress.com/2016/03/24/inte-islamofobi-nar-regeringsformen-foljs-respektera-sveriges-grundlagar/

Inte islamofobi när Regeringsformen följs. Respektera Sveriges Grundlagar!
INGEN förening, religiös, kulturell politisk eller annan äger rätt till undantag från Svenska Grundlagar. Regeringsformen styr allt som sker i Sverige. Att hävda att en svensk kommun skulle vara islamofobisk för att den följer Regeringsformen, är inte att respektera Sveriges Grundlagar utan att använda sig av egen subjektiv tolkning. Är alldeles för många i Sverige som oavsett om vi talar religion, politik eller idrott tror att deras egen tolkning är det som gäller. Så är inte fallet!

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.3036148-forening-anklagar-kommunen-for-islamofobi

Svenska kommuner har självstyrelse MEN MÅSTE FÖLJA GRUNDLAGARNA! Det är inte tillåtet att tolka Regeringsformen utifrån subjektiva Tyck-som-jag uppfattningar!
En kommun som hyr ut lokaler måste följa de regler som finns i Regeringsformens 2 kap om begränsningar. Det är ett oeftergivligt krav för de som vill bosätta sig eller vistas i Sverige att respektera och följa de lagar som gäller här.

 Utdrag ur Regeringsformen:
2 kap. Grundläggande fri- och rättigheter

24 § Mötesfriheten och demonstrationsfriheten får begränsas
av hänsyn till ordning och säkerhet vid sammankomsten eller demonstrationen eller till trafiken. I övrigt får dessa
friheter begränsas endast av hänsyn till rikets säkerhet eller för att motverka farsot.

25 § För andra än svenska medborgare här i riket får särskilda begränsningar göras genom lag i fråga om följande fri- och rättigheter:
1. yttrandefriheten, informationsfriheten, mötesfriheten, demonstrationsfriheten, föreningsfriheten och religionsfriheten

2. skyddet mot tvång att ge till känna åskådning

3. skyddet mot kroppsligt ingrepp även i annat fall än som avses i 4 och 5 §§, mot kroppsvisitation, husrannsakan och
liknande intrång, mot intrång i förtroliga försändelser och meddelanden samt i övrigt mot intrång som innebär övervakning
och kartläggning av den enskildes personliga förhållanden (6 §)


10. skyddet mot ingrepp på grund av åskådning.”

Göteborgs kommun har alltså handlat enligt svensk lag och SMF:s anklagelse om islamofobi och hot om rättsliga åtgärder torde sakna juridiskt stöd.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s