Den ljusnande framtid är inte vår!

2

19 april, 2016 av Harkling

Så fick han då avgå till slut, numera före detta bostadsminister Kaplan. Det bästa hade varit om han dragit med sig hela sitt parti i fallet, men så blir det uppenbarligen inte. (Mp) vill till varje pris klamra sig fast vid makten och saknar dessutom all sjukdomsinsikt. Ingen, inte ens i ledarskiktet, tycks förstå den allvarliga kritik som riktats mot Kaplan och det starka misstroendet mot honom, utan ställer upp till hans försvar. Inte heller tar Alliansen tillfället i akt att sänka den i särklass svagaste regering Sverige upplevt.

Med Moderaterna i spetsen väljer man i stället att låta Löfven köra skutan i sank i valhänta strävanden att rätta till tidigare misstag. Miljöpartiet som regeringspartner omöjliggör alla sådana försök. På detta är Kaplanaffären bara ytterligare ett bevis.
http://www.di.se/artiklar/2016/4/18/har-ar-mehmet-kaplans-politiska-grodor/

Kinberg Batra väntar, som draken i sin håla, på 2018 års valrörelse då hon kommer att fokusera på den rödgröna regeringens tillkortakommanden och därmed hoppas vinna tillräckligt många väljare för att kunna bilda en ny, borgerlig(?) regering. Frågan är med vem. Några små allianspartier svävar farligt nära 4 %-spärren. Samarbete med SD är uteslutet enligt AKB, trots att flera röster höjts för ett sådant inom (M). En koalition mellan (M) och (S) skulle sannolikt väcka interna protester hos båda partierna.

AKB spelar ett högt spel. Tror hon väljarna till nästa val glömt att dagens flyktingkris till stor del är ett resultat av Reinfeldts och Moderaternas uppgörelse med Miljöpartiet? Tänk om (S) får väljarnas sympatier, genom att de tagit på sig den otacksamma uppgiften att städa upp efter öppna hjärtan-politiken. Moderaterna har alltså bidragit till den uppkomna situationen, men väljer att passivt se på medan en i alla avseenden inkompetent regering fortsätter tillämpa en för landets ekonomi helt förödande politik. Det är inte en god strategi för att öka antalet röster.

Sveriges ekonomi är urstark påstod Magdalena Andersson i december. Sådana tidningsrubriker invaggar medborgare i en falsk säkerhet och man glömmer att det handlar om konstgjord andning, eftersom ekonomin eldas på med hjälp av lånade pengar, vilka används för att klara kostnader i samband med flyktingmottagandet. Sverige lånar i högkonjunktur, då man i stället borde samla i de berömda ladorna.

Baksmällan kommer om ett par år, då alla de som anlände hösten 2015 ska ut på en arbetsmarknad som inte finns och flytta från asylboenden ut till lägenheter som inte heller finns. Då har statens bidrag till flyktingmottagandet upphört och kommunernas kostnader för försörjningsstöd blir en sådan belastning att all annan verksamhet kommer drabbas av besparingskrav.
Jesper Ahlgren, Timbro har gjort en dyster prognos, presenterad i Expressen
http://www.exprssen.se/debatt/svensk-ekonomin-visar-pa-dodsandning/
I denna bör man dock ifrågasätta påståendet om 40-talisterna. Dessa är i dag mellan 67 och 77 år gamla och den friskaste pensionärsgenerationen någonsin. Det är inte troligt att de i någon större utsträckning skulle börja efterfråga äldreboenden ”om ett par år”.

Eftersom inga offentliga åtaganden tycks fungera tillfredsställande ens i dag, så gör man nog klokt i att tänka två gånger, både som politiker och som enskild väljare.
En som har tänkt till är Göran Persson, som en gång i tiden varnade för social turism, en företeelse vi ser många exempel på i dag.
http://www.expressen.se/nyheter/persson-begransa-bidrag-for-nyanlanda/
Kunde inte tro att man en dag skulle sakna Göran Persson” skrev någon på Twitter, men där är vi alltså nu efter sex år av tilltagande, politiskt korrekt vänsterinfluens.

Annons

2 tankar om “Den ljusnande framtid är inte vår!

  1. […] Källa: Den ljusnande framtid är inte vår! […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: