”Det hade vi ingen aaaning om!”

2

3 juni, 2016 av Harkling

Det är intressant att gå tillbaka några år och se hur tonen i migrationsfrågan har förändrats efter hösten 2015 och den rödgröna regeringens tvärvändning. Efter valet 2010 och åren närmast därefter var det inte många röster som tilläts yttra sig kritiskt i traditionell media när det handlade om migrationspolitiska frågor. Inte ens i de fall siffror och statistik visade att kritiken var befogad. Debatten fördes i stället på nätsidor som av etablissemanget avfärdades som rasistiska.

Men information, som inte borde negligerats fanns, även hos erkända kanaler. Här några exempel:

Ekonomiprofessorn Jan Ekbergs rapport (Växjö 2009) http://eso.expertgrupp.se/wp-content/uploads/2013/08/2009_3-fr%C3%A5n-webb.pdf visade att invandringen under senaste decenniet hade blivit en underskottspost i samhällsekonomin eftersom alltför få  kom in på arbetsmarknaden.

Gun Holmertz på Caritas Frivilligcentraler i Hjällbo-Bergsjön slog 18 juni 2012 larm om islamisering i Hjällbo. http://www.gp.se/nyheter/debatt/islamismen-f%C3%A5r-allt-st%C3%B6rre-f%C3%A4ste-i-hj%C3%A4llbo-1.731315

Sveriges Radio P4, Örebro, rapporterade 17 februari 2014 att 10 000 med permanent uppehållstillstånd satt fast i asylboende och siffran beräknades öka till 15 000 under året.

Andreas Bergh, docent i nationalekonomi vid Lunds universitet publicerade 20 mars2014, en rapport ”Utlandsföddas svårigheter på den svenska arbetsmarknaden – partiernas lösningar är otillräckliga”. Han avslutar så här:
”Det är naturligtvis på många sätt lovvärt att bekämpa rasism och satsa på utbildning. Men det bör inte betyda att mer kontroversiella frågor som försörjningsstödet och kollektivavtalens ställning är omöjliga att diskutera. Det borde inte vara kontroversiellt att försöka åtgärda det faktum att Sverige har ett av OECD-ländernas största arbetsmarknadsgap mellan utlandsfödda och födda inom landet. Från förvisso höga nivåer är det också ett faktum att både kollektivavtalstäckningsgrad och facklig organisationsgrad har fallit i Sverige på senare tid. Kanske är det möjligt att tänka sig en arbetsmarknad där kollektivavtalens dominans inte är fullständig!” http://www.nationalekonomi.se/sites/default/files/NEFfiler/42-4-ab.pdf

GP publicerade 23 december 2014 en debattartikel ”Sociala bostadspolitiken har havererat”. I den skriver Nima Sanandaji:
”Utmaningen att hitta boende åt nyanlända börjar bli så allvarlig att det inte längre kan negligeras. Dessutom behöver Sverige en social bostadspolitik.” (Länken tycks inte finnas kvar, men en annan med liknande innehåll, skriven av Robert Boije , Saco, finns på http://www.dagenssamhalle.se/debatt/svenska-skattepolitiken-pa-vaeg-haverera-11649 ).

Centerledaren Annie Lööf ansåg redan då att nyanlända fortare måste komma i arbete.

Detta alltså långt innan massinflödet 2015. Ändå reagerade ingen i ansvarig ställning.

Löfvens uttalande om svensk naivitet och påståendet att flyktingströmmen hösten 2015 inte kunde förutses, blir härmed inte trovärdiga. Informationen fanns där för den som ville ta den till sig. Möjligen har Löfven varit naiv, men han borde ha medhjälpare med bättre kontroll på situationen, som hade kunnat informera honom. Nu genomförs panikåtgärder, lite här – lite där, men det saknas mod, vilja och kanske också kunskap, att förändra i grunden, att ta ett samlat grepp om helheten.

Bättre insatt än Löfven var med all säkerhet Fredrik Reinfeldt som – med målsättningen att för alltid riva ner den svenska välfärdsmodellen – lierade sig med Miljöpartiet för att driva världens mest ansvarslösa migrations- och integrationspolitik. Att klyftor ökar och att 70 % av Sveriges befolkning nu vill minska invandringen är tyvärr något den förra regeringen har stor skuld i och att Reinfeldts efterträdare inte tillsammans med övriga allianspartier och SD ser till att 30 %-regeringen byts ut är helt obegripligt. När man sedan läser det här får man skrämselhicka: http://nyheteridag.se/kinberg-batra-kraver-do-lag-vill-forbjuda-sd-att-rosta-som-de-vill/
Är det kanske så att Reinfeldt fortfarande lurar i kulisserna, är med i det politiska spelet och vårdar DÖ, trots att den officiellt har upphört?

Effekterna av den hittills förda politiken och problemen med den identitetsfixering som dominerat svensk migrationsdebatt, behandlar Lars Åberg i en mycket läsvärd debattartikel (GP 20 maj 2016)
http://www.gp.se/nyheter/debatt/multikulturens-destruktiva-drag-den-falska-toleransen-1.1365970

Annons

2 tankar om “”Det hade vi ingen aaaning om!”

  1. […] Källa: ”Det hade vi engen aaaning om!” […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: