Klädkodskortis

2

16 juni, 2016 av Harkling

Diskussionens vågor har svallat i Göteborg, sedan en myndighetschef haft synpunkter på de anställdas klädsel. http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/kommunens-kl%C3%A4dkod-ingen-djup-urringning-1.2382094

Det visade sig vara ett känsligt kapitel. Feministerna blev genast kränkta, eftersom uppmaningen såg ut att ha gällt enbart kvinnliga anställda, så i ett försök att återställa jämvikten kommer här några synpunkter på MÄNS klädsel.

Hur folk ser ut på fritiden angår ingen annan och i princip bör väl var och en få klä sig efter egen smak, men det förutsätter att NÅGON smak och känsla för det passande existerar. I professionella sammanhang bör man kunna förvänta sig helt, rent och att åtminstone de ”ädlare delarna” är täckta. Men dessa enkla regler tillämpas inte av alla. Somliga går i trasiga jeans. Visserligen är lärarlöner oförskämt låga, men inte så låga att lärare behöver komma till jobbet i byxor med hål på knäna. (Ja, jag vet att det är ett mode. Bland tonåringar.)

Spontant får jag också större förtroende för den manlige lärare som går på skolavslutning i skjorta, kavaj och LÅNGA byxor, än för den som kommer till samma avslutning i SHORTS!
En kollega som envisades med att gå omkring barfota inomhus, både i klassrummet och i personalrummet väckte ingen sympati. Inte heller var det trevligt att skåda skåran på de manliga elever som ett tag klädde sig i byxor där byxbaken hängde nere på knävecken.

Värst i sammanhanget är ändå den läkare som hade ansvaret för min far (nu död) efter en stroke. Doktorn såg ut som om han kom direkt från ett möte med Hells Angels när han dök upp, klädd i jeans och tajt T-shirt med tryck, underarmarna heltäckta av tatueringar, rakad skalle och flera piercingar. Tyvärr visade han sig dessutom helt leva upp till de negativa förväntningar som uppstod vid första intrycket.

 

Klädkod

Annonser

2 thoughts on “Klädkodskortis

  1. SasjaL skriver:

    Gällivare-häng modell XL brukar gå att bota med ett mynt i springan …

    Det ger även associationer till att det är dags att byta blöja. Innehållet tynger ner byxorna …

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s