Vem tafsar?

Lämna en kommentar

22 juli, 2016 av Harkling

I en Almedalen-debatt om tafsande och sexuellt våld på svenska festivaler sa Ann Heberlein att hon som tonåring (för ca 30 år sedan!) kände större trygghet och hade större rörelsefrihet än hennes tonårsdotter i dag. Jag tror de flesta i hennes generation instämmer, för att inte tala om de som är ännu äldre! Det som händer nu begränsar tjejers frihet på ett sätt som vi inte sett sen innan 40-talisterna uppfann ungdomskulturen.

Det händer på festivaler, i skolor och nu på Gothia cup! De politiskt korrekta påstår att det är ”ett uttryck för den dominerande manskulturen” och att det alltid har förekommit. Skitsnack! Det som händer 2016 är inte ”något som alltid har funnits”. Det är inte något som ”killar alltid har gjort”. Det är inte ”ett problem knutet till män i allmänhet.” Våga erkänna det!

Det är inte heller ett problem som löses med mer diskussion om jämställdhet mellan könen eller bättre sexualupplysning i skolan. De som föddes i Sverige från slutet av 60-talet och framåt har uppfostrats i ett jämlikhetstänk som är unikt i världen. De som var barn på sjuttiotalet har i sin tur lärt sin avkomma hur man behandlar någon av motsatt kön. Sexualundervisningen i skolan har varit både tydlig och upplysande under fem decennier och den har haft både biologiskt och socialt anslag. Skyll inte svenska föräldrar och lärare för att sexuella överträdelser inträffar 2016!

Samma typ av händelser utspelades i Tyskland och Sverige på nyårsnatten. Vilken slump! Fler rapporter av samma slag har sedan kommit från både Sverige och Tyskland, men också från Danmark, Norge, Finland och Storbritannien. Enligt tysk polis handlar det om ”taharrush gamea”, en arabisk ”våldtäktslek” http://nyheteridag.se/tyska-polisen-den-arabiska-valdtaktsleken-taharrush-har-kommit-till-europa/

Efter anmälningar om händelser under Putte i Parken-festivalen i Karlstad, publicerade polisen i sin dygnssammanfattning följande:
”Det råder ingen tvekan om vilka som tar sig dessa friheter. Gäng med sju till åtta killar, tillhörande gruppen ensamkommande barn”.
DET fick man inte säga och polisen tvingades ta tillbaka uttalandet. I svensk media får man inte okontrollerat förmedla sanningar. Fast alla redaktioner är inte lika ängsliga som SVT, DN och Aftonbladet.
”Frågan om sexuella övergrepp mot flickor och unga kvinnor har diskuterats, dissekerats och analyserats. Polisens kartläggning visar att flyktingungdomar är överrepresenterade vid festivalövergreppen och vid de anmälningarna som gjorts om ofredanden på badhus. När det gäller övriga anmälningskategorier ser man inga sådana mönster.” http://norran.se/asikter/ledare/fel-riktning-pa-stralkastarljuset-618085

Ett antal alternativsajter bekräftar Norrans påstående, men när Jimmie Åkesson tog upp problemet i en intervju i Almedalen fick han fyra gånger svara på frågan ”Hur vet du att det är så?” och samma svar upprepades lika många gånger. En sådan reporter bör ifrågasättas. Vaxproppar i öronen? Svårt för att fatta? Eller helt enkelt besatt av viljan att sätta dit Åkesson? Att han inte lyckades, utan endast framstod som pinsam och oproffsig kan man bara hoppas att han blivit upplyst om. http://www.svt.se/nyheter/inrikes/har-pressas-akesson-om-overgrepp-pa-musikfestivaler

Som vanligt när något händer i Sverige krävs krafttag och som vanligt när krafttag krävs i Sverige resulterar de i en ”fingertutt”. Dan Elisasson låter poliser dela ut armband! http://www.svt.se/opinion/siri-bernhardsson-om-armband-mot-tafs och separata zoner förslås på festivalerna för att komma till rätta med problemet. Tillbaka till 1800-talet!
Men Maja Lundgren, ROKS, skyller på könsmaktsordningen!
”Män på alla nivåer i alla delar av samhället tar sig rätten att göra det här, säger hon.”

Efter händelserna i samband med nyårsfirandet spekulerades i att de sexuella övergreppen skulle vara organiserade. Sådana påståenden tystades snabbt. Tänk på vad du säger så du inte säger vad du tänker! http://nyheteridag.se/har-flyr-kvinnorna-undan-flyktingmannens-sexuella-massovergrepp-pa-nyarsnatten-tyskland-i-chock-over-den-nya-verkligheten/

”Vi har varit naiva”, sa Löfven i ett annat sammanhang.

”VI” fortsätter vara naiva!

culo

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s