Trollen har tagit Lindberg!

Lämna en kommentar

17 november, 2016 av Harkling

Aftonbladets Anders Lindberg är makalös! Rubriken i Aftonbladet 2016-11-15, ”Moderaterna har startat trollfabrik”, är illa nog och värre blir det när man läser innehållet i artikeln. Om Lindberg nu till varje pris vill försöka skapa misstroende mot det han kallar högerkrafter, (vilket inte längre innefattar bara nazister och sverigedemokrater utan nu även moderater), så borde han inse att det finns andra och effektivare sätt att göra det på. Hur länge klarar sig KD- och L-företrädare från hans stämpel?

Lindberg inleder sin artikel med en fråga: ”Visste ni att socialförsäkringsminister Annika Strandhäll vill avskaffa manlig rösträtt?” och ger själv svaret: ”Troligen inte, eftersom det inte är sant.”
Hon skämtade om det på Facebook vilket fick Moderaterna att starta en kampanj på nätet, påstår han. Det här är vad Moderaterna faktiskt skrev:
”Ministerns kommentar om att kunna tänka sig att avskaffa manlig rösträtt är osmaklig och ovärdig. Det må vara ett skämt, men som statsråd bör man fundera en extra gång innan man gör sig lustig på bekostnad av mänskliga rättigheter.”

Ett bra sätt att värdera vad någon säger eller skriver är att vända på påståendet. Ponera att en moderat minister hade gått ut och raljerat om det lämpliga i kvinnors rösträtt när Miljöpartiet nådde sin toppnotering i EU-valet våren 2014. Hade (V) eller (MP) nöjt sig med ett så ”moderat” uttalande? Retoriken på vänsterkanten brukar anta åtskilligt högre tonlägen.

”Hatsajterna och SD:s nätsoldater plockade snabbt upp budskapet”, fortsätter Lindberg i artikeln och förklarar: ”SD har sedan många år byggt upp ett sinnrikt nätverk av hatsajter, Facebookgrupper och nätaktivister som bär upp partiets kommunikation. Och som hotar och förföljer meningsmotståndare. Men det finns inget vänster-Avpixlat som förföljer journalister och hänger ut minderåriga. …”

Lindberg har tydligen inte hört talas om AFA, Expo, Polimasaren, IRM. Dessutom ett antal bloggar samt enskilda vänsterskribenter som Ali Esbati, Tora Breitholtz, Kalle Larsson och Rossana Dinamarca för att bara nämna några. Sist men inte minst Aftonbladets egen vänstersajt Politism.

Om den skrev Hanne Kjöller i DN, 2014-03-07  http://www.dn.se/ledare/signerat/debattklimat-s-markt-avloppsror/ och det var en rejäl sågning. Kjöller talar om personangrepp, fulreferat, ”nedkletning” och en föraktfull syn på läsarna. Som exempel tar hon upp hur Jan Björklund beskrevs efter att ha ifrågasatt ordningen i skolan. Hon kritiserar också Politism för dålig faktaunderbyggnad och anser att dess retorik säger mer om Politism än om det som kritiseras. Hon avslutar:
”Journalister brukar sjunga yttrandefrihetens, mångfaldens och åsiktsbrytningarnas lov. Texter kan kritiseras i sak, men sällan hävdas att de inte borde ha fått uttryckas alls. Men i avloppsrören existerar varken takhöjd eller principer. Det enda som det finns ett överflöd av är skit. Ren skit.”

Tydligen är inte heller läsarna imponerade. Sajten har blivit en rejäl förlustaffär och i förrgår meddelades att LO och Kommunal satsar 2,5 miljoner kronor vardera för att rädda den. http://www.resume.se/nyheter/artiklar/2016/11/15/kommunal-pumpar-in-miljoner-for–att-radda-politism-fran-nedlaggning2/
Vet medlemmarna om det och vad tycker de i så fall?

Vänsterfolk av Lindbergs kaliber undviker konsekvent att gå i polemik med sina meningsmotståndare. De föredrar en strategi som går ut på att ignorera argument och i stället försöka vinna poäng genom att framställa motståndarna i så dålig dager som möjligt. De drar sig inte för påståenden vinklade till oigenkännlighet och de säger sig sitta inne med sanningen utan att kunna verifiera eller ange källor! Den som dristar sig till att framföra avvikande synpunkter blir grundlöst förklarad som rasist eller nazist. Sådant agerande håller inte. Väljarna förstår när de blir idiotförklarade och det ger inga pluspoäng.

När Lindberg talar om ”Trumpifiering” så bör han nog ta en funderare på sin egen roll i denna. Det håller inte att som journalist i en stor kvällstidning gå ut med felaktiga uttalanden som vem som helst lätt kan kolla sanningshalten i. En tidning som medvetet tullar på sanningen tappar i trovärdighet och det drabbar även partiet den företräder.

Vad läsarna vill ha är objektiv nyhetsförmedling och en debatt där argument kan vägas mot varandra på saklig grund. Vad vi ofta får är vinklad vulgärpropaganda där fakta förtigs eller förvrängs. Anders Lindberg och hans kolleger med rödfärgade linser, bör inse att svenska läsare/väljare KAN tänka själva och KAN dra egna slutsatser. Vi varken vill eller behöver uppfostras i nordkoreansk anda!

P.S. En kvart efter publiceringen av detta inlägg fick jag nyheten om Delmon Haffos korkade yttrande om Annika Strandhäll. Nöjer mig med att hänvisa till Ledarsidorna. Där sägs allt som behöver sägas.     http://ledarsidorna.se/2016/11/politiskasjalvmordsbombare/

gnomi

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s