Plask i ankdammen

2

1 maj, 2016 av Harkling

Svensk politik blir allt roligare. Nyligen såg jag en bild av en skrattande Putin på Facebook. Enligt texten var det just svensk politik som roade honom. För oss som lever i det här landet blir det ibland ett val mellan skratta eller gråta. Inte minst gäller detta de politiska företrädarna själva. Vissa av dem tycks totalt ha blandat bort korten.

Miljöpartiets fadäser de senaste veckorna har väl inte undgått någon. Mp-företrädare med obekväma åsikter får rött kort på löpande band och i takt med att de lämnar sina uppdrag sjunker opinionssiffrorna för partiet. Det blir spännande att se om det finns några miljöpartister kvar när islamistutrensningen är färdig.

Det har varit en omtumlande period för Mp. Efter att ha blivit gullade med av media i många år har de nu utsatts för en omild granskning som har visat på uppenbara avarter i fråga om värderingar bland partiföreträdare och vad språkrören beträffar så ifrågasätts de till och med i de egna leden. Vilket svek! Efter en knapp månads mediamangling, känner Mp sig mobbat.
http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/fredrikvirtanen/article22731576.ab
Till och med Aftonbladet deltar i ”mobbningen”, men tycker dock att det blivit lite för mycket och lägger in en brasklapp:
”Men proportionerna. Toppolitiker ska behöva tåla mycket men det här drevet har helt tappat omdömet och övergått till mobbning. Om det offentliga Sverige var en skolgård skulle Skolinspektionen gripa in och undra vad den nedsparkade och övergivna eleven, som nyss var populärast i klassen, egentligen gjort för fasansfullt.”

Jag är inte engagerad i något speciellt parti – att bli medlem innebär att böja sig under en partipiska – men även om jag aldrig skulle lägga en röst på partierna till vänster så kan jag se enstaka försonande drag även hos dessa. För mig är det viktigt att kunna både uttala sympatier och sparka åt olika håll utan att bli påsmetad en partietikett, som nu när Miljöpartiet anser sig utsatt för mobbning, en företeelse som är lika oacceptabel vem den än drabbar och vem den än utförs av.
Jag kan inte låta bli att dra en parallell till ett annat parti – en annan partiledare – som fått utstå så grov mobbning under så många år att Miljöpartiets klagan i jämförelse framstår som gnäll från ett bortskämt barn. När det gällde Jimmie Åkesson hade Mp inte heller något emot att ta på sig rollen som mobbare. Glädjande nog fanns det inom partiet någon som reagerade, men som då fick kritik av sina egna på grund av detta sitt humanistiskt grundade ställningstagande. http://www.hoglandsnytt.se/jag-vagrar-mobba-nassjopolitiker-lamnar-alla-sina-uppdrag/

Åkesson har nu äntligen efter flera års särbehandling, fått upprättelse och kvitto på att ha samma rättigheter som andra demokratiskt valda riksdagledamöter/partiledare, genom den inbjudan han fick till kungens 70-årsfirande. http://24blekinge.se/2016/04/29/akesson-bjuden-pa-kungens-fest/

Mobbning är för övrigt något även ett annat parti till vänster ägnar sig åt. Särskilt utsatt tycks Amineh Kakabaveh vara.  http://www.svd.se/v-ledamot-jag-mobbades-av-delar-av-partistyrelsen”När Vänsterpartiets riksdagsledamot Amineh Kakabaveh, som grundat feministiska och antirasistiska gräsrotsrörelsen ”Varken hora eller kuvad”, förra sommaren skrev om det förtryck och våld många kvinnor i förorterna upplever, fick hon hård kritik från sitt eget parti.”

Inte heller de anställda går säkra. http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/personal-hos-vansterpartiet-har-upplevt-sig-mobbad

Inom Vänsterpartiet tycks man dessutom vara oense om vilka värderingar som ska gälla och även här spelar Amineh Kakabaveh en roll. I DN 27 april kunde man läsa en artikel med följande ingress:

”Riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh (V) delade en högerextrem propagandafilm. När hon fick veta var filmen kom ifrån tog hon bort den – men fortsatte försvara innehållet. ”Helt oacceptabelt”, säger Aron Etzler, partisekreterare för Vänsterpartiet, till DN.”  http://www.dn.se/nyheter/politik/riksdagsledamot-spred-rasistisk-propaganda/

Uppenbarligen är det avsändaren, inte innehållet, som avgör vad som kan kommuniceras från vänsterhåll.

Naturligtvis blev det interna reaktioner på klavertrampet. Kakabaveh behöver ta en timeout meddelade DN senare och hennes kamrater i SSU Gävle har officiellt tagit avstånd. Händelsen ansågs så uppseendeväckande att den till och med föranledde en artikel i tidningen Expo, som annars brukar fylla sina sidor med ofördelaktiga ”avslöjanden” om partier på högerkanten, framförallt SD. Nu meddelas där att självaste Jonas Sjöstedt engagerat sig i fallet och reser till Rinkeby för att delta i ett möte med Afrosvenskarnas riksförbund som kräver Vänsterpartiet på en förklaring .
http://expo.se/2016/sjostedt-traffar-afrosvenskarnas-riksforbund-efter-v-politikers-rasistskandal_7081.html

Så kan det gå när inte haspen är på! Ankorna plaskar och Putin ler.

 

Plask i ankdammen

2 tankar om “Plask i ankdammen

  1. […] Källa: Plask i ankdammen […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: